1

Temat: Kółka mi skrzypią po myciu podłogi, pomocy!

Nie wiem, co jest grane. Podobno podłoga została umyta tylko wodą z Ajaxem. Jak wróciłam, kółka koszmarnie skrzypią, jakby brakowało w nich powietrza i podobnie wolniej się poruszam. Wymycie podłogi i kółek wodą nie pomogło. Co robić?

2

Odp: Kółka mi skrzypią po myciu podłogi, pomocy!

M@rta napisał/a:

Nie wiem, co jest grane. Podobno podłoga została umyta tylko wodą z Ajaxem. Jak wróciłam, kółka koszmarnie skrzypią, jakby brakowało w nich powietrza i podobnie wolniej się poruszam. Wymycie podłogi i kółek wodą nie pomogło. Co robić?

Pobrudzić podłogę ;-). To normalne. Po prostu podłoga zrobiła się bardzo przyczepna po wymyciu. Mam w domu tak samo. Niestety, wymaga to przyzwyczajenia. Guma kółek po prostu klei się do podłogi.

3

U mnie jest podobnie, kiedy wrócę z podwórka i po deszczu są mokre opony,
to zanim wyschną, skrzypią jak cholera. A czym bardziej opony są nowsze,
tym głośniejszy wydają dźwięk i tym bardziej jest ciężej się poruszać.
Po umyciu podłogi jest podobnie, ale wtedy staram się nie jeździć po mieszkaniu,
zanim podłoga na dobre nie wyschnie. Myślę, że to jest normalne zjawisko stykania się opon z mokrym parkietem.

4

U mnie to samo-czasem w łazience samym mopem zetrę po kąpieli-bez żdnych środków chemicznych i też skrzypi-normalne zjawisko.

5

wilgoc.. poczekajcie az wyschnie, i bez paniki;D

6

Dziękuję za pocieszenie smile Co ciekawe na podłodze mokrej skrzypiałam nawet mniej niż na tej już podsuszonej.
Ale tak się zastanawiam, czy przejechanie po parkiecie jakąś pastą do podłogi czy innym pronto by pomogło, czy wręcz przeciwnie, jeździłabym potem cała upaćkana...

7

A może jakieś kapcie(chapcie, papucie itp)na te oponki ???

8

Czasem tak bywa

9

A miało już nie być spamu. Jak się panoszyli spamiarze tak i dalej hulają po forum.

ja mam tak samo,
trzeba sie do tego przyzwyczaić