Temat: Jaki wózek kupić - prosze o porady!!!

Witam wszystkich serdecznie.
Jestem tutaj pierwszy raz i odrazu zwracam się do was z prośbą o doradzenie w sprawie kupna wózka .Po wypadku jestem juz 4lata , mam uszkodzonie na poziomie C5-C6 i poruszam ( wstyd pisać  wózkiem standardowym (pieprzoną ortopedią) ) mam już tego wszystkiego dość ,postanowilem wziasc sie za siebie i jakoś funkcjonować a nie być zamkniętym w sobie .PROSZE podpowiedzcie mi jaki bylby dla mnie tetrusa dobry wózek????
- podajcie jakieś typy wózków,
- jaki rozmiar itd.
- gdzie sie ubiegać o taki wózek i do kogo najpierw mam sie zglosić,
- jaką najlepszą poduszkę dobrać , bo dużo czasu spędzam siedząc
Przepraszam jeśli coś nie tak popisałem.
DZIEKUJE ZA WSZYSTKIE INFO POZDRAWIAM

2 Ostatnio edytowany przez Mirek (2004-10-23 19:31:34)

Odp: Jaki wózek kupić - prosze o porady!!!

Mrpakos, to ten Jasień koło Gdańska?
Czy jakiś inny?
Bo dobór wózka to nie jest taka prosta sprawa....
I tak na oko to za bardzo się nie da Ci czegoś polecić.
Najlepiej by było gdybyś trafił na obóz i tam Ci udzielono by odpowiedzi.

3

Witam to jest Jasień w woj. lubuskim
A co do obozu to ponoć nie mozna jesli ma sie odleżynę a ja taką posiadam na kosci ogonowej (jest juz bardzo malutka)
Pozdrawiam

4 Ostatnio edytowany przez Mirek (2004-10-24 05:49:22)

Zobacz na stronie głównej FAR-u namiar Twojego koordynatora.
Pogadaj z nim.
Tak przez neta to tak nie bardzo da się doradzić.
MUSI zobaczyć Ciebie ktoś doświadczony (najlepiej inny tetraplegik) i na miejscu Ci doradzić. Raczej na pewno aktywny.
Jak chcesz o tym troszkę poczytać to zajrzyj  tu: http://tetraplegik.com/wozek.php
Pozdrawiam.

5

mrpakos

Najbliżej masz ludzi z AR w Zielonej Górze - koordynatorem jest Irenka Baran. Kontakt e-mail  : lubuskie@far.org.pl lub irenabaran@op.pl telefon 0603 868 482. SKontaktuj się pilnie z nią. Podeśle do Ciebie kogoś , kto pomoże m.in  w doborze wózka, podpowie i  doradzi co.  jak i gdzie i td..

Co do obozu do pracuj nad odlezynką ( niech szybciutko się goi).
Jak zniknie droga na obóz otwarta. W Twojej sytuacji warto i napewno Ci się przyda. Polecam goraco.

Trzymaj się ciepło.

6

Dziekuję Magdalenko za iformacje ,skontaktuję sie z tą panią i jak tylko sie wszystkiego dowiem to o wszysstkim dam znać.
Dzieki Pozdrawiam Marcin

7

Prosze bardzo
Czekam na wieści . Irenka to świetna kobieta. Daję głowę że weżmie sie za Ciebie  wink i to dość szybko.
Liczę, że się nie zniechęcisz i zgodnie z tym co piszesz weżmiesz się do szybciutko do roboty i wkrótce dołaczysz do grona aktywnych.
Pozdrawiam ciepło i czekam na rezultaty.......

Ps. Załącz fotkę. Miło widzieć z kim się rozmawia......

8

Tak, zupelnie abstrahujac od waszych tematow to pozdrowionka!!!Zamosc 2000r, zdaje sie byl naszym wspolnym obozem:)caluski Ewcia

9

sorki ale ta -cenzura- to zupelnie nie wiem co to takiego mialo byc "zbaczajac".......ale moze to faktycznie cenzuralne slowko?!;)tymczasem caluski dla aktywnych

10

POzdrowionka dla Madzi rzecz jasna (patrz wyzej)!!!ale jestem dzis zakrecona , sorki;)

11

Tareczka napisał/a:

sorki ale ta -cenzura- to zupelnie nie wiem co to takiego mialo byc "zbaczajac".......ale moze to faktycznie cenzuralne slowko?!;)tymczasem caluski dla aktywnych

w slowie, ktorego uzylas "abstrahujac" zawiera sie niecenzuralne slowo smile ...wiec program je wykryl i zamienil na -cenzura- ...postaram sie to poprawic smile

12

Witaj Tareczka

Dzięki za pozdrowienia i pamięć. Ciebie nie pamiętać no coi Ty? Żeby nie "zaśmiecac tematu" odezwij sie na email.

Buziaki

Magdalena

13

janusz 52 tojz

14 Ostatnio edytowany przez mrpakos (2005-05-04 12:29:47)

Witajcie.