Temat: pomysł na kuchnię dla osoby na wózku
Szukam ciekawych pomysłów adaptacji kuchni dla osoby na wózku. Może ktoś z was ma jakieś interesujące rozwiązania (w cenowej granicy rozsądku). Będę wdzięczna za ciekawe pomysły.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Szukam ciekawych pomysłów adaptacji kuchni dla osoby na wózku. Może ktoś z was ma jakieś interesujące rozwiązania (w cenowej granicy rozsądku). Będę wdzięczna za ciekawe pomysły.
np nad kuchenką warto zamontować lustro pod odpowiednim kątem, tak żebyś mogła swobodnie zaglądać do garnków podczas gotowania:)
Akurat z tej podpowiedzi chyba nie skorzystam. Nad kuchenką planuję zamontowanie okapu z wyciągiem więc lustro by przeszkadzało a poza tym i tak widzę jak się gotuje. Lustro po kilku tygodniach byłoby do gruntownego czyszczenia od pary, tłuszczu itp.
Ciekawe rozwiązanie,zastanawia mnie jedno czy kupno zmywarki w moim przypadku na trzy osoby to ekonomiczne rozwiązanie?Mnie też czeka przebudowa kuchni,a jestem tetrusem.
Danik
Ja mam zmywarkę (45cm) na 2 osoby i jest wykorzystywana na maksa, więc na 3 tym bardziej. Polecam w kuchni się sprawdza.
Dzięki za podpowiedzi. Zastanawiam się jednak nad tym, jak bardziej będzie funkcjonalnie zamontowanie piekarnika, czy pod płytą kuchenną czy gdzieś z boku i wówczas wyżej. Jak sądzicie?
W części szafek już mam takie obniżane półki i jestem z nich bardzo zadowolna. Co prawda trochę to kosztowało, ale akurat na to udało mi się skorzystać z dofinansowania z pcpr.
Jeśli ktoś mi podpowie jak publikuje się zdjęcia na forum, to juto pokażę jak wygląda taka obniżana półka do górnych szafek. Mam takie rozwiązania w 2 szafkach już od kilku lat i wszystko działa ok.
Dzięki za podpowiedzi, skorzystam po południu. Puki co, znalazłam w Bydgoszczy Ulike Corporation Poland http://www.ulikepoland.pl/pl_produkty.html
w zakładce inne są pokazane właśnie takie mechanizmy do obniżania, Nazywa się to winda w szafce.
oto moja kuchnia
oto moja kuchnia
wow robi wrażenie
Zazdroszczę Wam takich ładnych kuchni, moja ma wymiary 1,5 x 2 m i jest raczej ciemną wnęką niż kuchnią ale mój budynek to "wczesny gomułka" i taki był wtedy styl budowania.
Moja też niewiele większa, bo 1,80 x 2 m. I też ciemna, ale właśnie meblami staraliśmy się rozjaśnić i zmieścić wszystko w tak malutkiej kuchni.
Moja kuchnia też nie jest zbyt wielka, ale rozważamy teraz wyburzenie ściany między pokojem a kuchnią i zrobimy aneks, będzie przynajmniej jasno i zrobi się więcej przestrzeni
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o: PunBB
Copyright © Fundacja Aktywnej Rehabilitacji