1

Temat: Przecięty nerw łokciowy i pośrodkowy

Witam,
Proszę o pomoc i radę. Jeśli ktokolwiek miał lub ma podobny uraz to byłbym bardzo wdzięczny za mozliwość wymiany doświadczeń.

W czerwcu 2004 roku miałem przecięty nerw łokciowy i pośrodkowy 15cm nad łokciem. To kompletnie odłączyło czucie wewnętrznej strony przedramienia i dłoni oraz jakiekolwiek zginanie palców i nadgarstka. Obecnie odzyskałem juz sprawność przedramienia i kciuka ale nadal nie mam akcji pozostałych mięśni dłoni.
Tzn. palce zginają się i jest siła ale totalny brak precyzji czyni rękę praktycznie nieprzydatną. Powoli pojawia się czucie ochronne w dłoni, tzn ciepło-zimno. Słyszałem że nerw łokciowy (odpowiadający za większość mięśni dłoni) regeneruje sie dużo trudniej. Niestety nie mam możliwości chodzić na zabiegi rehabilitacyjne, toteż ćwicze sam. Rehabilitacja zabiera mi cały wolny czas i energie. Zdążyłem się już nauczyć całej tej anatimi/łaciny ręki na pamięć ale martwi mie brak postępów w dłoni.

Proszę, jesli ktoś ma jakiekolwiek doświadczenia z tego typu urazami będę bardzo wdzięczny za radę