51

Odp: Szkolenie Młodej Kadry W-wa 16-19 luty

Robercie
Nie łączę Cię z Bobo_ i nie zamierzałam i nie zamierzam tego robić
Tak wyszło.

52

Bobo_T wszyscy ludzie nie mogą odpowiadać  za Twoje rozgoryczenie i żal do całego świata za to co Cię spotkało.
Rozumieć osoby niepełnosprawne to nie to samo co się nad nimi użalać, współczuć im i głaskać po główce, bo tak chcą.
Rozumieć to żyć i traktować ich na równi z wszystkimi ludźmi, być z nimi i blisko nich, rozmawiać z nimi, bawić się i  , ale pomagać tylko wtedy gdy tego naprawdę potrzebują. To według mnie jest rozumieć osoby niepełnosprawne.
I jeszcze jedno nie obrażaj ludzi nieznając ich i nie mając pojęcia kim są. Nie masz do tego prawa nawet jako osoba niepełnosprawna.

53

Przepraszam wszystkie uczestniczki Szkolenia Młodej KAdry za dyskusję toczącą się w naszym temacie.
NA pewne rzeczy nie mam wpływu i przyznam szczerze, że gdybym przewidziała jak potoczy się ten wątek wogóle bym tego tematu nie zakładała.
Do zobaczenia w Warszawie już  tylko za 4 dni.
Pozdrawiam

54

Przepraszam Magdaleno że znów Cię zaatakuję ale sama prowokujesz.
Moim zdaniem masz kilka probłemów :
1. Wyjaśnić konflikt np napisać w pierwszej wiadomości z dnia 02.09 godz. 23.10, sorki nie zauważyłam, nie widziałam, głupio wyszło oraz zapytać czemu w taki sposób do Ciebie się odezwałem. przykład (Sergiusz nazywa mnie gówniarzem, więc proszę o wyjaśnie i nie atakuje, wyzywam itd. Sprawa z Sergiuszem wyjaśniona) A też mogliśmy sobie nie miłe słowa pisać. A nic tam takiego w Twojej wiadomości nie było. Moja złośliwość to i Twoja.
2. Zrozumienie np. Mamy doczynienia różnymi ludźmi (jak każdy z nas) nie każdy rozumie daną sytuacje w taki sam sposób. Więc przyjmij do wiadomości że bedąc na forum nie dostałem odpowiedzi.  Charakter mam taki że stwierdziłem olewkę  w moim kierunku (pisałem wcześniej że tak to odebrałem) i to spowodowało złośliwość w tym co napisałem. Twoim podejściem wynika że przez 10 lat otaczali Cię ludzie o takim charakterze i sposobie myślenia jak ty i moje zachowanie było Tobie obce i nie zrozumiałe.
3. Brak umiaru np. Piszemy, atakujemy się, używamy oboje złośliwość itd. Jest koniec tematu w dniu 02.10. Cisza. Ja napisałem to co miałem napisać, nie obraźiłem się i nie będę tego ciągnął.  W końcu każdy może napisać co myśli na mój temat i jeżeli to nie będzie prawdą to wyjaśnię by tak nie myślał bo każdy odbiera to na swój sposób.  A ty dnia 02.12 znowu zaczynasz przypisując mi jakąś informację o której niemam pojęcia i która mnie nie dotyczy. Niewiem jaki miałaś w tym cel.

Bedąc złośliwym to proponuje teraz kurs psychologii, ale nie proponuje.

Przepraszam wszystkich za dyskusję toczącą się w naszym temacie. Na pewne rzeczy nie mam wpływu i przyznam szczerze.

55

sprostowanie
2. Zrozumienie np. Mamy doczynienia różnymi ludźmi (jak każdy z nas) nie każdy rozumie daną sytuacje w taki sam sposób. Więc przyjmij do wiadomości że byłaś na forum codziennie i nie napisałaś odpowiedzi przez 2 dni.

56

Przepraszam Magdaleno za ostatni atak, cofam.

Przecież się przedstawiałaś, a ja źle odebrałem ponieważ źle odczytałem.

Przepraszam

57

Aministrator proszę i usunięcie postów nie w temacie.Albo Topic Off roll
Bo się robi nie smacznie.

58

W związku z tym, że dyskusja w tym wątku doprowadziła do całkowicie niepotrzebnych kłótni, pojawiły się przytyki personalne i obrażanie innych użytkowników - zamykam wątek!!

Forum w zamyśle miało łączyć użytkowników, sprzyjać integracji i wspólnym rozwiązywaniu problemów, a nie tworzyć podziały i wrogów Przykro mi, że dzieje się inaczej.

Proszę, przeczytajcie sobie wątek od początku, przeczytajcie swoje wypowiedzi na spokojnie i bez emocji, i może dojdziecie do tego, że sami trochę przesadziliście z ostrością wypowiedzi, albo napisaliście coś co mogło zostać odebrane nie tak jak chcieliście....
Kłótnię zacząć bardzo łatwo, trudniej zakończyć, kiedy górę nad rozsądkiem biorą emocje.

Jako moderator forum nie będę tolerował "personalnych wycieczek", ani wzajemnego obrażania!