Temat: Co myślisz o leczeniu w NOWOSYBIRSKU ?
Napisz jeżeli coś wiesz o leczeniu mikrofagami w Nowosybirsku !!!
Szansa dla ludzi z uszkodzonym rdzeniem kręgowym ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum FAR » Aktywna Rehabilitacja » Co myślisz o leczeniu w NOWOSYBIRSKU ?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Napisz jeżeli coś wiesz o leczeniu mikrofagami w Nowosybirsku !!!
Szansa dla ludzi z uszkodzonym rdzeniem kręgowym ?
Jakiś czas temu sporo czytałem na ten temat. Leczenie jest bardzo drogie i pozostawia jeszcze wiele pytań bez odpowiedzi.
Przede wszystkim, skoro ta metoda jest taka dobra, to dlaczego stosuje się ją jedynie w Nowosybirsku i jakimś jeszcze miasteczku w Meksyku? Dlaczego w wielu krajach dużo bardziej rozwiniętych i pod względem naukowym, i pod względem ekonomicznych nie wykonuje się tych zabiegów.
Osobiście, w chwili obecnej, nawet jeśli bym miał kupe kasy, nie zaryzykowałbym leczenia w Nowosybirsku.
Osobiście byłam całkiem niedawno na obozie i miałam okazję poznać chłopaka, który był w Nowosybirsku...
Dawali mu nadzieję na to, że po ich "zabiegach" znowu stanie na nogach i nikt nawet nie zauważy, że kiedykolwiek jeździł na "wozie" ...
Niestety prawda okazała się zbyt bolesna ...
Chłopak wydał masę kasy na ten wyjazd a jego stan zdrowia niestety nawet w najmniejszym stopniu nie uległ poprawie, wręcz przeciwnie pogorszył się
Ja osobiście nie wierzę w te ich metody.
Według mnie jest to zwykłe naciąganie ludzi i robienie im niepotrzebnej nadzieii, że będą chodzili ...
To tyle w tym temacie ...
Pozdrawiam
Cały czas mam mieszane uczucia co do Nowosybirska.
Trudno się ustosunkować do tego co się tam dzieje.
Widać jakieś zmiany, ale są one takie, że nie sposób powiedzieć, czy ewentualny postęp nie jest częścią procesów samonaprawczych (następuje niekiedy samoistna poprawa), rehabilitacji pooperacyjnej (bo to dość inwazyjny zabieg).
Bardzo trudno to zweryfikować.
Podobna dyskusja była i tu:
http://tetraplegik.com/forum/viewtopic.php?t=7
To zwykle nacieganie biednych ludzi. Ktos kto sie nie pogodzil z wypadkiem zrobi wszystko zeby wykorzystac cien szans.
no no tetrus. niedlugo bede pobieral od ciebie % za wykorzystywanie znaku firmowego ;p
to byl oczywoscie zart ;]
AQ ja Kowal, za wykorzystywanie informacji, to też żart.
oj oj oj... ;]
Kowal od biednego tetrusa bedziesz pobieral %, oj nieladnie
to sie nazywa polski biznes ;]
Podam namiary na Ciebie do skarbowki, ze masz lewe dochody
hi hi hi ;]
http://www.urkforum.fc.pl/inne/przyjaciolka_judo.rar - dzis ukazal sie w przyjaciolce taki artykul
Hejka!
Czy ktos przeczytał ten artykuł??Ja tak i jestem w szoku,takie pismo jak Przyjacióla wprowadza w bład niesamowiecie.Juz nie chodzi o cierpienia tego kolesia,o to ,ze wypadek rzeczywiscie byl starszny i,ze to straszna tragedia.Najbardziej irytuja teksty ,ze dzieki tej operacji 11 osób uzyskało znacznna porawe,4 chodza o kulach...A ja pytam a kto to widział???To sa tylko badania Rosjan(jesli rzeczywiscie jakies badania były).Dlaczego w to watpie???Wraz z kolega napisalismy do Usa do Miami i odpisano nam ,ze nie maja zadnych publikacji na temat takiego zabiegu w Rosji i,ze sa to nieprofesjonalne opowiesci.Tak samo z Christoperem Reeve,tez napisalismy do jego fundacji i przysłala nam ksiazke i list oraz czek ,a raczej blankiet przekazu na rzecz fundacji(abysmy ja wsparli).A w Przyjaciółce jest napisane ze REEve wspiera akcje.Jak dla mnie szok.
W te wakacje z pewnoscia kolejnych kilkadziesiat osób doznało urazu kregosłupa i taka gazeta jak Przyjaciólka robi fantastyczna reklame klinice w Nowosybirsku........
a CZY KTOS SPOJRZAL CO ONI LECZA OPRÓCZ URAZÓW RDZENIA???
wszystko co nieuleczalne
A tak pozatym znam 3 osoby osbiscie które były w Nowosybirsku i poprawy u nich nie widac................
No nic tylko zbierac kase i jechac na wycieczke za 70 tys.
Pozdrawiam i wypowiedzcie sie.
Może to Was zaciekawi http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? … id=6215530
Trudno z euforią przyjmować taki informacje, ale kto jest ciekawy niech sobie poczyta.
Dla mnie zbyt ogólnikowo i za dużo niewiadomych.
I ta Korea...
Ja uważam, że najważniejsze jest to, że coś tam na świecie kombinują i może to kiedyś przyniesie efekty...
popieram cie Juri.
niestety dzisiaj juz wiadomo ze te badania z korei to sciema.koles sfalszowal badania
a mialo byc tak pieknie...
Fakt-coś sie dzieje w medycynie-ale nadal KULT chodziaka jest ponad "siedzącego".Osobiście-chyba już nie wiem jak się chodziło...i może to jest piękne-pewnych rzeczy nie widzę!!!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum FAR » Aktywna Rehabilitacja » Co myślisz o leczeniu w NOWOSYBIRSKU ?
Forum oparte o: PunBB
Copyright © Fundacja Aktywnej Rehabilitacji