1

Temat: skrecenie kolana

dziendobry.
\jestem na tym forum nowy, hccialbym prosic o niewielka porade.
w ferie zimowe w lutym, na lodzie skrecilem sobie kolano. mialem noge w gipsie 2 tygodnie, po sciagnieciu gipsu nastepny tydzien doprowadzalem noge do stabilnosci.
przez dlugi czas nie uprawialem sportu. teraz jednak kiedy biegam, gram w pilke itd, moge wykonywac to tylko krotki czas. zawsze po jakims czasie, w jednej chwili dostaje
okropny bol, pod rzepka. bylem u lekarza, powiedzial tylko ze mam lekko uszkodzona chrzastke i ze jest to tylko mala -cenzura-. zgodnie z jego zaleceniami chodze teraz na krioterapie, zazywam tabletki na odbudowe chrzastki. niestety dzis podczas biegu znowu pojawil sie ten bol. okropnie boli mnie kolano, nie moge normalnie hchodzic. czy moze mi mi ktos poradzic, co powinienem zrobic? zglosic sie znowu na wizyte do ortpedy?
z gory dziekuje na odpowiedz

2

Odp: skrecenie kolana

Jasne że musisz iść do ortopedy i to najlepiej poszukaj sobie jakiegoś dobrego, który specjalizuje się w kolanach. Napisz skąd jesteś to może ktoś ci podpowie jakiegoś zaufanego lekarza. Nie wiem czy wiesz ale chrząstka się NIE ODBUDOWUJE. A może ten lekarz się myli?

3

jestem z bydgoszczy

4

Nie znam niestety żadnego ortopedy z Bydgoszczy bo ja jestem z Krakowa. Może ktoś ci poleci ?

5

Jest świetny lekarz ortopeda w Poznaniu ale nie wiem czy chce ci się podróżować . Może u siebie znajdziesz jakiegoś.

6

ja mialam to samo, tzn nadal mam, a lekarz mi powiedzial ze to moj wymysl psychiczny, przy okazji mam zanik miesnia, ale to go nie rusza, nawet nie dal mi skierowania na rehabilitacje; bardzo dobry lekarz od kolan jest w Busku, wiem, ze do niego duzo ludzi jezdzi

7

tez sobie ksrecilam kolano..jak sie okazalo po 4 latach mailam zerwane wiazadlo krzyzowe przednie, tylne naderwane i lekotke do usuniecia...tez jestem z Bydgoszczy....nie idz do Jedwabinskiego!!on wszytko oleje..mnie olewal caigle ..bardzo dobrze Cie zbada doktor Talkowski (jest ciezki do rozmow ale stara sie)-to dzieki niemu  dowiedzialam sie co mi jest i bylam operowana, on chyba prywatnie nei przyjmuje wiec musisz  sie zarejstrowac do szpitala Jurasza..on przyjmuje w srody...ale zawsze sa takie kolejki ze szok!!pewnie i tak zarajstruja Cie za pol roku, jest jescze ordynator Ortopedii Kruczynski-on przyjmuje tylko prywatnie, tez jest dobry....ale polecam Talkowskiego!!tylko nie zrazaj sie do niego bo naprawde jest ciezki do rozmow:P

8

Witam!! mam pytranie
chodzi o kolano,bo czesto mam problemy z nim tzn chodzi mi o skrecenie, i skłądanie sie wody. Tym razem mi sie zdaje ze jest cos wiecej oprocz tego;/. ale chirurg twierdzi ze  jest wszyswtko ok.ale tak nie jest;..bo  co jakis czas cos mi przeskakuje w kolanie;/. i jeszcze kuleje? mozecie mi pomoc co mam zrobic? zeby to przeszło? prosze!!

9

hmmm, może po prostu pójdź do innego lekarza, bo jak boli to raczej coś się dzieje. Chyba, że już nie boli? czego Ci życzę smile