Temat: Kontunować studia?
Ta wiadomość została rozpoznana jako spam i oczekuje na weryfikację przez moderatora.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ta wiadomość została rozpoznana jako spam i oczekuje na weryfikację przez moderatora.
Masa ludzi poszła na finanse i rachunkowość, bo to się miało opłacać, a teraz mają problem, bo jest za dużo absolwentów tego kierunku.
Pomyśl, co Cię naprawdę interesuje, co sama chciałabyś robić i tak sobie wybierz studia magisterskie.
Bycie przeciętnym (bo coś Cię nie interesuje) w tym, co robi tłum nie jest metodą na sukces.
Marta... następny spam
O żesz. Niech ten moderator wreszcie skończy wakacje i coś z tym zrobi
nie myślałem o kontunuacji
Spamów jak mrówków Cóż na to można poradzić
M@rta- dobrze powiedziane.
tolanowacka- sama spamujesz:/
Po co komu dziś studia? Na palcach jednej ręki można policzyć opłacalne kierunki a mimo wszystko wszyscy studiują...
xenia napisał/a:nie myślałem o kontunuacji
zwykła pomyłka...
a może podejdź do tego od innej strony. Zobacz co Cie interesuje. Znajdź i wypisz 5 kierunków. Potem z piątki wybierz ten po którym możesz mieć prace.
Morris ma rację. Zastanów się, co byś chciała robić w życiu, co Cię interesuje. Wiem, że to nie jest łatwa decyzja, ale musi być przemyślana.
Bez planu na przyszlosc wybieranie kierunku po tym co sie lubi jest bez sensu. Trzeba sie nastawic na konkretna dziedzine i specjalizacje, inaczej robota bedzie po prostu nijaka
jeżeli sama się nie widzisz na studiach i nie czujesz pociągu do tego kierunku to nie ma po co sobie marnować życia zawsze tak jest że rodzice swoje mówią bo oni mają ambicję że syn/córka zostanie kimś wielkim. Moim zdaniem trzeba mierzyć nisko i dopiero wtedy się wybić. Ja osobiście tak miałem na swojej histori wjechali na Ambicje rodzice z zawodówki przeniosłem się na informatyka a wolałem Auta i informatykę po zawodówce miał bym pracę zapewnioną a już po technikum nie. Ale na szczęście udało mi się wskoczyć do ciekawej firmy i pracuje z przyjaciółmi tak że z każdej sytuacji jest jakieś wyjście Pozdrawiam.
Ja poszedłem na studia i strasznie żałuję, 3,5 roku studia inżynierskie zaoczne na uczelni prywatnej, wydałem ok 20 tysięcy i teraz nie moge znaleźć pracy dlaczego? proste lepiej było wydać kasę na kurs np programowanie w danym języku i od początku isc w ten kierunek wtedy będziesz coś wart, same studia już się nie liczą tak mocno jak to czym praktycznie możesz się pochwalić
Ja poszedłem na studia, znalazłem prace w zawodzie już na nich, najpierw staż potem umowa i teraz gdzie nie wyśle CV tam zostaję przyjęty. Studia to nie strata czasu, wystarczy nie imprezować i robić coś ponad siedzenia na tyłu.
Btw. moje studia to ponoć najgorsze na swiecie bo reklama. A agencje reklamowe z otwartymi reklami mnie witają.
Nie ma co tracić czasu na studia. Lepiej zacznij kombinować i rozkręcać swoje biznesy a nóż się uda.
Na rynku pracy lepiej patrzą na osoby posiadające dyplom ukończenia uczelni wyższej, aniżeli na osoby, które mają jakieś szkolenia ukończone. Lepiej być magistrem ze szkoleniami, niż po liceum ze szkoleniami. Polecam Wam świetną uczelnię, mianowicie Akademię Polonijną w Częstochowie. Nowe kierunki, wymiana Erasmus, rekrutacja błyskawiczna.
kontynuuuj!! ja nie ukończyłem i żałuję...
Po studiach warto jest się zastanowić nad ukończeniem jakiegoś kursu językowego. Znajomość języków przydaje się w codziennym życiu i pozwala na podwyższenie kwalifikacji zawodowych. Ja po skończeniu studiów chodziłem na indywidualny kurs j. niemieckiego do szkoły językowej - https://lincoln.edu.pl/ , na którym to dobrze poznałem wymieniony język. Zajęcia na takim kursie odbywają się w małych grupach, w których wykłada wykwalifikowany lektor. Przez to nauka języków staje się bardzo skuteczna.
Najpierw trzeba zdecydować o wyborze przyszłego zawodu bo od tej decyzji będzie zależeć twoja przyszłość. Byłem w podobnej sytuacji i wiem, jak trudno jest dokonać wyboru. Bałem się, że po prostu nie uda mi się dostać na wymarzony kierunek studiów. Korepetytorzy z https://buki.org.pl/ pomogli mi –otzymałem wystarczającą wiedzę żeby dostać się na kierunek o którym marzyłem. Może masz podobny problem? Nie bój się nauczania - wiedza jest potrzebna każdemu.
Praca w specjalności nie jest konieczna, ale wiedza, którą zdobędziesz w ciągu 5 lat studiów, będzie przydatna w przyszłej pracy. Zawsze możesz znaleźć pracę, która nie tylko wygeneruje dochód, ale także sprawi przyjemność.
Obecnie dostępnych jest wiele szkolen, które pomogą Ci znaleźć wymarzoną pracę.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o: PunBB
Copyright © Fundacja Aktywnej Rehabilitacji