Temat: Cwiczenia dla tetra i nie tylko.
Witam.
Jestem tetra o 1,5 roku, [c5-c6] [czucie, obrecz barkowa, triceps, bardzo slaby], wiadomo poczatek po wypadku był bardzo ciezki, ok. 4mies w szpitalu. Nigdy nie załamałem się i nie zwątpiłem w siebie. Przed wypadkiem byłem aktywny sportowo, gralem ostro w pilke i tez bawilem się w trenerke. Wiem co to jest wysilek i trening, po wypadku trenuje 2x wiecej, ciezko ćwiczę przy rehabilitacji, staram się być jak najbardziej aktywny. Chciałbym w was także ‘’zarazic’’ , moja werwa, checa i pociagiem do ćwiczeń i rehabilitacji. Chce się podzielic z chetnymi osobami cwiczeniami które same mogą samodzielnie wykonac w domu. Niektóre cw sa podlapane od innych , inne sam wymyśliłem. Dla chetnych mogę opracowac także plan treningowy.
Ja w ciagu dnia robie 3 sesje treningowe, rano, popołudniu, wieczorem, oprocz tego 3x w tyg mam rehabilitanta wtedy robie 2 sesje, rano i wieczorem. Staram się to wykonywac 6dni w tyg a w niedziele odpoczynek, jedynie rozciaganie i rozruch.
Dla wszystkich zainteresowanych co do ćwiczeń jakie by chcieli[sila, kondycja, wytrzymałość], proszę o pisanie na mail dawidr88@interia.pl lub odpowiedzi na forum.
Pozdrawiam