126

Odp: dzieciaki

Witam serdecznie :) zapraszam na najbliższe zajęcia na Stegny już w tą sobotę! Zbliżają się Święta, więc myślę, że możemy sobie umilić spotkanie świątecznymi słodkościami do kawki i... jajkami na twardo :) mówię zupełnie poważnie! Z miłą chęcią, wspólnie z dziećmi przetestujemy mazurki z nowych przepisów ;) a jajka na twardo (w skorupkach!) też znajdą zastosowanie jako zajęciowy rekwizyt...

127

No to będzie jajecznie;)

128

Cze Basiu ja tj.tetra tata i mój tetra synek chcilibyśmy być na stegnach napewno będzie tetrastycznie slodko i jajecznie,ale sama rozumiez.Teraz będziesz wiedzieć kto pisze na forum pod nickiem daNIK.Tetra pozdro dla wszystkich

Witam!! Ja niedawno się zarejestrowałam
Bardzo interesują mnie dzieci ale nie badzo jeszcze rozumiem o co Wam chodzi, na czym to wszystko polega, mam nadzieję, że poinformujecie mnie chociaż po krótce. Bardzo proszę.
pozdrawiam!

130

Skolnik a może dasz konkretne pytanie bo nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi dziećmi?Chodzi o dzieci czy jak wyglądają zajęcia z dziećmi?

131

skolnik(dziewczyna:) napisał/a:

mam nadzieję, że poinformujecie mnie chociaż po krótce.
pozdrawiam!

Pokrotce?? smile o obozach dla dzieci to nie damy rady "po krotce", prawda Basiu i reszta towarzystwa? smile
Najkrocej jak mozna: obozy dla dzieci (i kursy dla rodzicow) maja taki sam cel, jak obozy dla doroslych - czyli usamodzielnienie sie dzieci na miare ich indywidualnych mozliwosci. Tutaj istotne jest takze "wyszkolenie" rodzicow, zarowno pod wzgledem technicznym (jazda na wozkach), jak i psychologicznym (ze nadopiekunczosc prowadzi do prawdziwego kalectwa). Metody pracy na obozie sa inne - dostosowane do wieku, mozliwosci i potrzeb dzieci. Czyli, troche kolonie, troche oboz sportowy, troche oboz przetrwania.. smile Dla tych co to lubia - mnostwo swietnej zabawy i satysfakcji z postepow "naszych" dzieciakow

hej! Mowa była również o zajęciach... także gdzie odbywają się dokładnie te zajęcia, można by bylo odwiedzić?> jak wyglądają takie zajęcia? konkretnie:)?

133

Zajęcia stacjonarne dla dzieci - w Warszawie na Stegnach (sobota, raz w miesiącu), wiem też, ze takie zajęcia organizowane są w Gdyni - patrz temat: "pomorskie dzieciaki". Zajęcia stacjonarne są kontynujacą obozów dla tych, którzy już byli i wstępem do obozów, dla tych którzy się dopiero wybierają. Forma zajęć: zabawa, zajęcia sportowo-rekreacyjne: zawody, mecze, slalomy itp. Ważna jest też integracja grupy, podtrzymywanie znajomości z obozów i zawieranie nowych. Dla rodziców w trakcie zajęć, staramy się organizować czas i prowadzić spotkania na temat praw osob niepełnosprawnych, budowy wózka, itp.
Pozdrowiona! smile

134

Prawda Piastuneczko :) krótko nie można, kto ze mną zaczął temat "dzieci FARowskie" ten wie ;) hehe
Skolnik - dostałam maila i obiecuję, że odpiszę, proszę tylko o odrobinę cierpliwości, dobrze?
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i wiosennie :)))

135

daNIK... no chyba we mnie zwątpiłeś... oczywiście, że wiem kto Ty zacz, nawet bez podpowiedzi :) buziaki dla Ciebie i rodzinki, i do zamailowania, żeby tu tematyki niepotrzebnie nie zakłócać ;)

dzięki za informacje a moglabym  zjawić się na takich zajęciach, zobaczyć, pomóc, w ogóle uczestniczyć?
pozdrawiam

137

Jestem pewna, że jak tylko pojawisz się na zajęciach dzieci otoczą Cię pełną radością.
Co do pomocy to ta zawsze się przyda ....
Zasada jest jedna ... każdy kto chce uczestniczyć w zajęciach jest mile przyjmowany i wraca na kolejne ...
Myślę, że więcej nikt nie musi już Cię przekonywać ...
Pozdrawiam cieplutko  wink

Dziękuję bardzo:) Chciałabym żebyście Wy pomogli mki a ja Wam. Proszę podajcie mi terminy w których odbywają się zajęcia, adres, godzinę... Dziękuję raz jeszcze!!!
Pozdrawiam serdecznie i życzę wesołych i szczęśliwych świąt oraz smacznego jajka!!!
Dziś wracam do domu i będę miała mniejszy dostęp do internetu. Ogólnie mieszkam w Olsztynie, tam studiuję i  DO DZIECI WSZĘDZIE MAM BLISKO!!!

POZDRAWIAM!!!!

139

Pierwsze oficjalne zaproszenie na zajecia AR dla dzieci i ich rodzicow ukazalo sie w wydarzeniach regionalnych Wielkopolski.
Trzymamy kciuki!!!
Mamy juz regularne zajecia w Warszawie, Gdyni, Krakowie. Wielkopolska bylaby super uzupelnieniem.

140

No i stalo sie. Zajecia dla dzieci w Wielkopolsce wchodza w staly grafik spotkan. Brawo. Szczegoly: www.far.org.pl/wielkopolskie_wyd.php

Aneczka przeslala namiar na artykul z tego spotkania. Polecam...
http://www.pion.pl/informacje.php?artyk … c82618711b

141

Zajęcia z dzieciaczkami były niesamowite (jak zresztą absolutnie wszystkie przejawy działaności aktywnej, które zdarzyło mi się dotąd widzieć - tak się nawet zastanawiam, czy to wszędzie jest tak cudownie czy może w Poznaniu jakoś szczególnie wyjątkowo). Dzieci się śmiały, bawiły, przekrzykiwały, radośnie wykonywały wszelkie ćwiczenia, brały udział w grach i zabawach. Jakim cudem Organizatorom, zwłaszcza zaś Prowadzącemu Zajęcia udało się zapanować nad tymi wulkanami energii, nie mam pojecia. Bardzo było intensywnie, ani przez sekundę nie zrobiło się nudnawo - no co tu dużo mówić, po prostu AKTYWNIE. Coś fantastycznego po prostu!

142

Zapraszamy na MP w tańcu na wózkach:
http://www.far.org.pl/forum/viewtopic.php?id=152

143

wszystkie osoby związane z roszczepem zapraszam na stronę

http://kraina.xon.pl/forum/index.php

144

No i chciałam się pochwalić iż moja gwiazda Klaudia zakwalifikowała się do Cetniewa. Pozdrawiam wszystkich.

145

Napisz o wrażeniach Klaudii z obozu

146

Aniar Oczywiście zdjęcia też będą ale dopiero w lipcu.

147 Ostatnio edytowany przez aniar (2005-06-01 08:28:59)

Wszystkim aktywnym dzieciaczkom życzę  dużo miłości, całusków od rodziców i znajomych, uśmiechu na codzień i słonecznych wakacji (które są tuż tuż)

148

W TVP będzie m.in. o zajęciach dla dzieci prowadzonych przez Joannę Cz.
http://www.niepelnosprawni.info/labeo/app/cms/x/9768

149

Razem z Basią B. zostałyśmy w październiku zaproszone na zajęcia do Warszawy.
Miałyśmy okazję poprowadzić je tak jak robimy to w pomorskim ...
Muszę przyznać, że obie byłyśmy niesamowicie zaskoczone liczbą dzieci, które się tam pojawiły.
Jednak było to ogromnie miłe zaskoczenie wink
Cieszę się, że mogłam się spotkać z dziećmi, których już dawno nie widziałam ... ale też jestem szczęśliwa z tego powodu, że poznałam nowe "maluchy" ...
Chciałabym tu serdecznie podziękować za to zaproszenie w swoim jak również w Basi imieniu.
Zabawa była przesympatyczna i w dowód tego umieściłam (jak to już mam w zwyczaju wink ) galerię specjalnie dla "warszawiaków" ...
Miłego oglądania http://www.farpomorskie.za.pl/warszawka
Pozdrawiam cieplutko i mam nadzieję, że niebawem znowu się spotkamy wink

150 Ostatnio edytowany przez Joanna Czajko (2005-11-03 21:04:52)

Coś tu się pomieszało sad
Mój post z adresem do zdjęć jest tutaj http://www.far.org.pl/forum/viewtopic.php?id=27&p=6
Nie rozumiem dlaczego jak klikam na swoją wiadomośc to pojawia mi się strona 7, na której nic nie ma ??? sad
Może moderator to naprawi ???